Demo’s swipen om de ware te vinden?

De softwarepartner die je ERP implementeert, is net zo belangrijk als de software zelf. In de envisioning fase hebben we van de longlist van aanbieders en oplossingen al een shortlist gemaakt. Tijd voor de eliminatieronde om de uiteindelijke winnaar aan te duiden.

Ontdek potentiële matches

De ideale ERP-implementatiepartner beschikt over de relevante vaardigheden, resources en ervaring om met jouw organisatie samen te werken, een robuust implementatieplan te ontwikkelen, het project te beheren en langdurige ondersteuning te bieden.

Tijdens een demoronde gaan we op zoek naar de juiste partner om jouw project succesvol te laten zijn.

Eigen demoscenario’s zien

We zorgen ervoor dat jouw eigen demoscenario’s getoond worden, op maat van je project, met herkenbare data en voorspelbare uitkomsten, zodat we eenvoudig te weten kunnen komen of het systeem die aankan of niet.

Het aanbod uitdagen

We willen niet alleen demo ’s zien, want die tonen de beperkingen van een software meestal niet, maar ook een Proof of Concept, zodat we de oplossingen in de diepte kunnen bekijken en de aanpak van de partners kunnen uitdagen.

Continuïteit verzekeren

We zorgen ervoor dat de demo meteen gegeven wordt door het team dat je nadien toegewezen zal krijgen, en proberen dit team al op voorhand vast te leggen, zodat jij zeker bent dat je project door de juiste mensen gevoerd zal worden.

Objectief oordelen

We quoteren de demo’s aan de hand van balanced scorecards, zodat we een eerste, objectief oordeel kunnen vellen over welke partners en oplossingen het beste bij jou passen.

Gevoelsmatig evalueren

We staan ook stil bij het niet-objectieve, zoals het enthousiasme van de consultants, de kwaliteit van de demo en de transparantie van de prijszetting, zodat je ook een goed gevoel hebt bij een mogelijke samenwerking.

Tot een conclusie komen

We checken de voorziene licenties, het budget voor consultancy, de projectplanning, het testplan, opleiding en support, zodat jij een totaalbeeld krijgt van de aangeboden oplossingen.

En de winnaar is…

Als we de scores van de envisioning fase en de demoronde optellen, krijgen we een gecombineerd scorepercentage dat de “winnaars” aanduidt.

Demo’s swipen? Of, op een gefundeerde manier en met een goed gevoel de juiste implementatiepartner kiezen?

Plan een verkennend gesprek met Ludo Van den Ende, één van de founding partners van DevElite, zodat we kunnen zien of wij de juiste partner zijn.