Blijf voorop.

Met een geoptimaliseerde ERP strategie en structuur.

Terwijl veel bedrijven bij de selectie van een ERP voorbijgaan aan hun bedrijfsprocessen, waardoor ze verkeerde keuzes maken, gedwongen worden tot maatwerk en nadien in de problemen komen bij de implementatie of upgrade, baseren wij ons op wat de business en de mensen op de werkvloer nodig hebben. 

Je processen bepalen je keuze.

Eerst analyseren welke processen belangrijk zijn voor de business en dan pas kijken naar software, in plaats van software te kiezen en daardoor verplicht te zijn om je processen daarop af te stemmen.

We behalen we het hoogste rendement bij het begin van onze projecten door eerst de noodzakelijke processen in kaart te brengen en die vervolgens af te toetsen aan wat standaard in de verschillende ERP oplossingen aanwezig is. Het is een oefening die slechts enkele dagen kost, een peulschil vergeleken met de kost van een foute pakketkeuze.

Een upgrade van een ERP met veel maatwerk?

Door envisioning kunnen we de huidige software, inclusief maatwerk, eenvoudig vergelijken met de upgrade ervan versus andere oplossingen. Op basis van de bekomen fit/gap scores kunnen we ook objectief oordelen of er geen andere oplossing is die beter bij de business past. Tot slot komen we te weten welke inspanningen nodig zouden zijn om de software en het maatwerk over te zetten naar de nieuwe versie.

Adopt before adapt!

Een ERP-software past bij de business als minstens 95% van de noodzakelijke functionaliteiten standaard voorzien zijn.

Ook voor de ontbrekende 5% kijken we eerst naar hoe het wel kan met de standaard functionaliteiten van de software en passen we eventueel een stukje proces of scherm daaraan aan.

Indien er toch nog een bepaalde, afwijkende requirement zou zijn, dan bouwen we die op een moderne manier, zodat die upgradeable is en automatisch meekan met een nieuwe versie van de software.

Méér doen met je ERP dan processen ondersteunen?

  1. Maak de juiste keuze
  2. Richt je software goed in

Zo kan je er een echt competitief voordeel mee behalen.

Boek een verkennend gesprek

Vergelijk het selecteren van software met het bouwen van een huis.

Je kan weliswaar op Batibouw gaan kijken en daar eventueel een beslissing nemen, maar wellicht ga je niet beginnen te bouwen zonder dat je eerst een architect gesproken hebt over wat voor jou belangrijk is in dat huis.

Bij de selectie van software gebeurt dat vaak niet. Dan gaan we gewoon naar Batibouw en zeggen we: “Oké, dit gaat het worden!” Maar we hebben niet gekeken naar wat we precies allemaal nodig hebben.

We hebben niet nagedacht over wat belangrijk is, welke bedrijfsprocessen cruciaal zijn voor de business, wat we allemaal willen en hoe we dat vervolgens gaan aanpakken.

Nochtans, net als bij het bouwen van een huis, kom je gegarandeerd tot een mooier resultaat wanneer je alles op voorhand even in kaart hebt gebracht.