Succesverhaal

Van on-site ondersteuning tot een brug naar de wereldwijde ERP-partner in Japan.

Voor DevElite

Nadja Coninckx zocht een oplossing om het IT-departement van Manufacture Belge de Chocolats te ondersteunen en de werkdruk te verlichten. Het bedrijf werkte weliswaar met een intern ticketing systeem, maar daarnaast moesten er dagelijks nog heel wat zaken ad hoc worden opgelost.

Het bedrijf had vanuit het moederbedrijf in Japan wel een vaste ERP-partner die o.a. Microsoft Dynamics AX 2012 internationaal geïmplementeerd had, maar die stond letterlijk en figuurlijk redelijk ver van de Belgische entiteit. Het bedrijf had daarom nood aan een partner die dichter bij hen stond.

Bovendien vertoonde het systeem nog heel wat kinderziektes en was er belangrijke informatie niet beschikbaar, waardoor de medewerkers er redelijk negatief tegenover stonden.

 

Belangrijkste pijlers van de samenwerking met DevElite

Om het IT-team van Manufacture Belge de Chocolats voltijds te ondersteunen, besloten we samen met Nadja Coninckx om één van onze teamleden en tevens AX-specialist, Kevin Van Kerkhove, voltijds bij hen tewerk te stellen.

Samen met het interne IT-team verzorgt Kevin nu de first line support. Cases komen bij hen toe, zij proberen die op te lossen en pas wanneer ze dat niet kunnen, nemen ze contact op met hetzij het team van DevElite, hetzij de internationale ERP-partner om daar tenslotte een ticket aan te maken.

Daarnaast organiseerden Kevin en het IT-team workshops met alle departementen om te kijken waar er eventueel problemen waren en de daarmee gepaard gaande frustraties weg te werken.

Tot slot nam Kevin de communicatie met de vaste partner in handen, waarbij hij steevast de belangen van de Belgische vestiging weet te verdedigen en zelfs de aanpak van de partner in vraag durft te stellen, steeds met het volste respect voor die partner. Tot slot weet Kevin dat alles zodanig te vertalen dat de lokale medewerkers perfect begrijpen waarover ze praten en wat de uitdagingen en veranderingen zijn.

 

MBC’s evolutie en resultaten

Het resultaat is dat de mensen van Manufacture Belge de Chocolats nu het gevoel hebben dat hun vragen worden behandeld en de tekortkomingen van het systeem worden opgelost. Daardoor staan ze nu veel positiever tegenover AX.

Manufacture Belge de Chocolats weet ook de aanpak van DevElite en het sterke analytisch vermogen van Kevin enorm te waarderen. Vooral het steeds bekijken van de bredere scope en de volledige flow alvorens een beslissing te nemen of een advies te geven, ervaren zij als zeer positief.

“Zonder DevElite hadden we niet gestaan waar we nu staan,” aldus Nadja Coninckx

Manufacture Belge de Chocolats plant om in de nabije toekomst over te stappen van Dynamics AX 2012 naar Dynamics 365 en wil daarbij steevast de ondersteuning van DevElite om te zien dat alles op een correcte manier wordt geïmplementeerd. DevElite bezit volgens hen immers niet alleen de nodige kennis maar kent intussen natuurlijk ook alle processen.

“DevElite, en Kevin in het bijzonder, had het totnogtoe niet beter kunnen doen, wel veel slechter. Niemand bij Manufacture Belge de Chocolats wil hen eigenlijk kwijt.”

Manufacture Belge de Chocolats, onderdeel van Godiva Japan, produceert sinds 1921 Belgische pralines van hoge kwaliteit voor zowel merkfabrikanten als private labels.

 

Medewerkers in België: 220
Opgericht: 1921

Klaar om ook van jouw ERP
een succesverhaal te maken?

Plan een verkennend gesprek