Skip to main content

Het selecteren van een ERP is zoals het ontwerpen van een huis.

Zo kan je wel eens op Batibouw gaan kijken en daar eventueel een beslissing nemen, maar waarschijnlijk ga je niet beginnen te bouwen zonder architect, en zonder een gesprek met die architect over wat voor jou belangrijk is in dat huis.

Bij de selectie van een ERP gebeurt dat vaak niet. Dan gaan we gewoon naar Batibouw en zeggen we: “Oké, dit gaat het worden!” 

Maar we hebben niet gekeken naar wat we precies allemaal nodig hebben. We hebben niet nagedacht over wat belangrijk is, welke bedrijfsprocessen cruciaal zijn voor de business, wat we allemaal willen en hoe we dat vervolgens gaan aanpakken.

Nochtans, net als bij het bouwen van een huis, kom je gegarandeerd tot een mooier resultaat wanneer je al die zaken op voorhand even in kaart hebt gebracht.

Leave a Reply